Over ons

Wie zijn wij

Van hartje stad naar buiten

even voorstellen

Wij zijn Coen Vlagsma en Dagmar Tolenaar. Wij zijn met onze kids na meer dan 20 jaar in Rotterdam te hebben gewoond geland in Steenbergen. Daar waar Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant elkaar kussen. Hier hebben wij een camping gebouwd, een bar en een teamlocatie geopend. Ben je benieuwd naar ons verhaal,  lees het hier!

Ik vertrek

Maar dan anders...

Of we altijd al een camping wilden beginnen, word ons veel gevraagd. Nee, is dan ons antwoord. Hoe zijn we hier dan zo terecht gekomen? Het is begonnen in Rotterdam Noord, waar wij met onze drie kinderen woorden, een toffe hippe wijk met buurtcafe, creatieve types en een pleintje om de hoek. Een beetje flauw wordende van de vrijdagavond parkeerplek zoekrondjes rijden opperden we de wens misschien wel weer eens buiten te willen wonen. Toen wisten we nog niet dat we binnen 3 maanden tijd een huis gekocht zouden hebben in Steenbergen.

De zoektocht

We starten met zoeken in de Hoeksche Waard, waar Coen is geboren. Het was zaterdagochtend en ik was wat creatief aan het spelen met de zoekcriteria op funda en daar zag ik een huis in Steenbergen, bijna 2 hectare grond, aan een zwemplasje, 2 schuren en… een campingvergunning. Een campingvergunning? Oh, grappig… Ook Coen was gelijk verkocht. Maar wilden we dan een camping runnen? Waarom niet. We speelden al langer met het idee om zelf te gaan ondernemen, dit zou een mooi eerste begin zijn.

De start

We besloten safaritenten neer te zetten op het campingveld en we starten de bouw hiervan 2 weken voor de sleuteloverdracht van het nieuwe huis. Om er wat snelheid in te houden hebben we de dag na de overdracht een fotoshoot gehouden voor de website en Airbnb, met vrienden als figurant en 1 tent die volledig af was. 6 weken later ging de camping open. Onze nieuwe functietitel is CCO Chief Camping Officer 😉

Omdat we zo mooi aan het water zitten, er veel watersporters zijn en fietsers starten we een barretje, een buitenbar, de Bar aan de Baak. Vanuit een container serveren we lekkere drankjes en een eenvoudige lunch. We hebben gelijk in gedachten dat we de schuur vooraan op het erf willen gaan ombouwen naar een teamlocatie met hierin een bar en een echte keuken. Dat gebeurt in het najaar, nadat we onze plannen hebben uitgetekend nemen we een retegoede aannemer in de arm en maken we de plannen werkelijkheid. Dat er zoveel keuzes gemaakt moeten worden bij een verbouwing, nee, dat heb ik nooit geweten maar wat was het een leuke tijd en wat leer je er veel van. Discussies en onderzoek gingen van vloeren tot plafond, tegels voor aan de bar en schuifdeuren van staal. 

Blijven ontwikkelen

De teamlocatie heet Binnen aan de Baak en laat je, ook al zit je binnen, opgaan in de natuur. Wij geloven dat het steeds belangrijker is dat je als team blijft bonden en aan je relatie blijft werken. We werken allemaal steeds meer thuis, en dit gaat ook hartstikke goed maar dit mag je wel compenseren met echt tijd samen. En natuurlijk ga je niet een hele dag vergaderen of workshoppen. Na een halve dag sturen we jullie naar buiten en ga je een kanotocht van 9 km dwars door de natuur maken, doe je mee aan een Robinson proef of leer je koken met Dutch ovens. 

Wij genieten intens van ons stekje. We zullen altijd door blijven gaan met het doorvoeren van nieuwe ideeën. Dat kan natuurlijk ook niet anders als je ziet dat de wereld om je heen ook. niet stilstaat. Wat een uitdaging. We hopen jullie eens te mogen ontmoeten, of je nu wil kamperen aan het water, een drankje doet op het terras of met je team erop uit wil.

Oh ja, wat ook zo leuk is, we zien fazanten lopen door de tuin en weilanden, er is zelfs een zeldzame roerdomp gespot en haasjes huppelen rond over het pad.

Houdoe! (Da’s Brabants voor doei)

Teamuitje midden in de natuur?

Vraag offerte aan

Maak hier een eerste opzet van je bijeenkomst, na de aanvraag nemen we contact met je op om de aanvraag samen te bekijken.